Katholieke Universiteit LeuvenUniversité Catholique de Louvain8e Internationaal Colloquium – Europees Verzekeringsrecht 

Donderdag 28 oktober 2010


Internationale verzekeringscontracten in de Europese Unie:
een nieuw juridisch kader

In het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in 2010

eutrio.be
Voor de achtste maal organiseren het Centrum Verzekeringswetenschap van de Katholieke Universiteit Leuven (CRIS) en het Centre de recherche en droit privé de l’Université Catholique de Louvain (CPRI) een internationaal colloquium betreffende het Europees Verzekeringsrecht.

Reeds vanaf de uitvaardiging van de Europese verzekeringsrichtlijnen wordt de vraag gesteld naar een stelsel van verzekeringscontractenrecht dat beter aangepast is aan de omvang en de structuur van de geïntegreerde markt.

Het Colloquium besteedt aandacht aan de praktijk van internationale verzekeringsprogramma’s en maakt een analyse van de Europese Verordeningen en Richtlijnen inzake rechterlijke bevoegdheid en toepasselijk recht. De merites van de pogingen tot harmonisatie en in het bijzonder de formule van een optioneel instrument zullen worden bediscussieerd.


Plaats: Het Colloquium vindt plaats in het prestigieuze Huis van de Parlementsleden, gelegen aan de achterkant van het Belgisch Federaal Parlement maar enkel bereikbaar via Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (ingang minder-validen via Leuvenseweg 7).
Betalende parking: Parking Loi, Wetstraat 19, 1000 Brussel.
Metro: Kunst-Wet/Arts-Loi.
Trein: 10 minuten wandelafstand van het Station Brussel-Centraal.

Simultaanvertaling: Nederlands, Frans en Engels.

Prijs: € 310,-        VRG-Alumni: € 280,-  (Prijs incl. btw.)

In de prijs zijn naast de lunch, koffie en slotreceptie ook de volledige voordrachten van het colloquium begrepen die worden gepubliceerd in een boek (Maklu-Uitgevers) dat zal worden opgestuurd na het colloquium.

Erkenning voor 6 punten werd toegekend door de Orde van de Vlaamse Balies en door “l’Ordre des Barreaux francophones et germanophone de Belgique”.

De aanvraag tot ten laste neming van de inschrijvingskosten van magistraten, gerechtelijke stagiaires en leden van het personeel van de rechterlijke orde werd aangevraagd bij het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO).

Bijkomende inlichtingen en inschrijvingsformulieren:
www.maklu.be/eu-insurance
info@maklu.be / tel. +32 (0)3 231 29 00

Gezien de opgelegde veiligheidsvoorschriften worden er na 22 oktober geen inschrijvingen meer aanvaard.

De colloquiumorganisatie zorgt niet voor hotelreservaties. Gelieve zelf www.hotels.be te raadplegen.


Programma                                                      Aanmelden